Ons cadeau voor de week van de vrijwilliger: Geweldig en gewild. 50 praktijkverhalen over vrijwilligerswerk in de erfgoedsector.

Vrijwilligers in de erfgoedsector. Hoe doen ze het? Waar halen ze de mosterd? Welke obstakels komen ze tegen, en hoe gaan ze daarmee om? Ter gelegenheid van de week van de vrijwilliger presenteren wij maar liefst vijftig inspirerende verhalen over het vrijwilligerswerk in de erfgoedsector. In deze gratis digitale bundel krijg je boeiende, mooie en eerlijke verhalen van collega’s die stevig met beide voeten op de grond staan. Zo willen we je in jouw vrijwilligerswerking ondersteunen. Want ervaringen van anderen kunnen ook jou ongetwijfeld inspireren en enthousiasmeren.

De kracht van ‘Geweldig en gewild’ zit in de rijke verscheidenheid van voorbeelden. Of je nu vrijwilligers zoekt voor een groot evenement of een inventarisatieproject. Of je nu al lang tobt over hoe je een bestaande vrijwilligersploeg kan verjongen. Of nog, als je werkt voor een lokale vereniging, een erfgoedcel, stadsarchief of een groot museum. In deze bundel vind je ongetwijfeld een inspirerend verhaal dat aansluit bij je vragen en interesses. Tegelijk krijg je een mooie inkijk in de motieven waarom vrijwilligers zich juist voor erfgoed engageren, want bijna elk verhaal focust ook op de vrijwilligers zelf en op wat hen drijft.

Mocht je er nog aan twijfelen, ‘Geweldig en Gewild’ toont het met verve aan: de erfgoedsector kan niet zonder vrijwilligers. Erfgoedvrijwilligers kom je haast overal tegen: van de lokale erfgoedvereniging tot en met de grote(re) instellingen. We dragen deze bundel dan ook op aan de talloze vrijwilligers in de erfgoedsector en de beroepskrachten die deze vrijwilligers ondersteunen. Want deze vrijwilligers zijn echt geweldig. En gewild. Je leest hier waarom dat zo is.

‘Geweldig en gewild’ is een initiatief van FARO, Heemkunde Vlaanderen en Familiekunde Vlaanderen.

De digitale versie kan je hier gratis downloaden. Wil je liever toch een gedrukt exemplaar? Via onderstaand formulier kan je die voor 10 euro (=drukkosten) bestellen (plus eventuele verzendingskosten). Je kan de brochure ook samen bestellen met de publicaties De vijf V’s van het vrijwilligersbeleid en ABC van het vrijwilligerswerk aan het voordeeltarief van 16 euro (plus eventuele verzendingskosten).

Geef hier aan welke brochure je wenst te bestellen

Opmerkingen (wens je bijvoorbeeld een factuur? Kan je de brochure komen halen in Huis De Zalm (Zoutwerf 5, Mechelen) of wil je graag dat we ze opsturen naar jou?)

Kruis dit vakje aan als je de maandelijkse e-nieuwsbrief van Heemkunde Vlaanderen wenst te ontvangen.

Geplaatst in Publicaties.