Geschiedenisonderwijs & heemkunde: gescheiden werelden? In gesprek met de Vlaamse Vereniging voor Leraren Geschiedenis (VVLG)

Ga het maar eens na: hoeveel leraren geschiedenis telt jouw heemkundige kring en hoeveel keer werd al samengewerkt met een leraar geschiedenis? Valt dat tegen? Niet getreurd, jullie vereniging is zeker niet de enige waar het aandeel van leraren geschiedenis povertjes uitvalt en waar een gezamenlijke activiteit nog toekomstmuziek is. En ergens is dat vreemd, want heemkunde en geschiedenisonderwijs leken ooit voor elkaar bestemd.

Onbekend maakt vaak onbemind. Heemkunde Vlaanderen begon 2014 alvast met het goede voornemen aan dat eerste iets te doen en zocht daarvoor contact met de Vlaamse Vereniging voor Leraren Geschiedenis (VVLG). Op een regenachtige januaridag ging Nele Provoost, coördinator van Heemkunde Vlaanderen in gesprek met Karel Van Nieuwenhuyse, voorzitter van de VVLG. Het werd een boeiende dialoog, waarvan hieronder een beknopte neerslag volgt.

Lees het artikel (pdf)

Geplaatst in Bladwijzer - Beheer en organisatie.