Genomineerden Ambassadeur Heemkunde Vandaag bekend

Op de Heemdag in Merksplas werden de drie genomineerden voor het nieuwe eremerk Ambassadeur Heemkunde Vandaag bekendgemaakt. De uiteindelijke winnaar zal plechtig gehuldigd worden op de jaarlijkse studiedag Heemkunde Actueel op 15 november.

‘De titel van Ambassadeur wordt uitgereikt aan een vrijwilliger, vrijwilligersvereniging of actie met, voor of door vrijwilligers die recent heemkunde op een positieve manier bij een breed (nieuw) publiek heeft gebracht’, zegt Fons Dierickx, voorzitter van Heemkunde Vlaanderen.

In de loop van de afgelopen maanden heeft een jury zich gebogen over de kandidaturen om een gemotiveerde keuze te maken. De genomineerden, in willekeurige volgorde zijn:

Wil je er ook bij zijn als de prijs wordt uitgereikt? Schrijf dan via deze link in voor Heemkunde Actueel, dat zich dit jaar richt op heemkunde, lokaal erfgoed en technologie. Er zal worden nagedacht en gedebatteerd over welke hedendaagse technologische ontwikkelingen en tendensen een meerwaarde kunnen bieden voor de heemkundige werking.

Geplaatst in Evenementen.