Genomineerden Ambassadeur Heemkunde Vandaag bekend

Op de Heemdag in Leuven werden de drie genomineerden voor de eretitel Ambassadeur Heemkunde Vandaag bekendgemaakt. De uiteindelijke winnaar zal bekend gemaakt worden op de jaarlijkse studiedag Heemkunde Actueel op 14 november.

‘De titel van Ambassadeur wordt uitgereikt aan een vrijwilliger, vrijwilligersvereniging of actie met, voor of door vrijwilligers die recent heemkunde op een positieve manier bij een breed (nieuw) publiek heeft gebracht’, zegt Fons Dierickx, voorzitter van Heemkunde Vlaanderen.

In de loop van de afgelopen maanden heeft een jury zich gebogen over de kandidaturen om een gemotiveerde keuze te maken. De genomineerden, in willekeurige volgorde zijn:

• Erfgoed Balen en de werkgroep Balen Bevrijd, een eigentijdse heemkring met jongerenwerking die het lokale erfgoed op een frisse en dynamische manier naar een breed publiek van senioren, gezinnen, scholen, toeristen, etc. weet te brengen.
  • Alex Lefevere (Werkgroep Cultuur en Heemkunde Rauw), een enthousiaste en jonge heemkundige die met atypische activiteiten én een erg populaire Facebookpagina het draagvlak voor het erfgoed van het gehucht Rauw (Mol) weet te vergroten.
  • Rik Vermeir (Oudheidkundige Kring Sint-Salvator Wieze), jonge en veelzijdige heemkundige die via moderne technieken (o.a. 3D-ontwerpen van verdwenen erfgoed) zijn passie voor het lokale erfgoed met zoveel mogelijk mensen deelt.

Wil je er ook bij zijn als de prijs wordt uitgereikt? Schrijf dan via deze link in voor Heemkunde Actueel, dat zich dit jaar richt op heemkunde, lokaal erfgoed en technologie. Er zal worden nagedacht en gedebatteerd over het belang en de (meer)waarde van heemkunde voor het lokaal beleidsniveau en andere sectoren.

Geplaatst in Evenementen.