Fotowedstrijd ‘Leven op het Vlaamse platteland’

In het kader van de fototentoonstelling ‘Het Vlaamse platteland in de fifties’, die zal doorgaan in KADOC Leuven van 27 september tot 31 oktober 2013, heeft het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) een fotowedstrijd in het leven geroepen.

Met de tentoonstelling toont het CAG 50 foto’s van de fotograaf Jos Halsberghe (1912-2005). Halsberghe fotografeerde een platteland tussen traditie en moderniteit, tussen de schaarste van de oorlog en de weldaad van de golden sixties: met dorpscafés, volksspelen, de eerste machines op de akkers, spelende kinderen in korte broek, champetters, pastoors in soutanes, processies, mandenvlechters en duivenmelkers…

Wedstrijd

Ook aan het publiek wordt de kans gegeven om foto’s in te sturen voor de tentoonstelling. Uit de inzendingen zal een professionele jury, met de Leuvense stadsfotograaf Marco Mertens en KU Leuven-fotograaf Rob Stevens, de tien mooiste beelden kiezen. Die zullen worden ingekaderd en opgehangen als onderdeel van de tentoonstelling.

Waaraan denk jij vandaag bij ‘leven op het Vlaamse platteland’? Aan een landschap, een gebouw, een vereniging, een gebruik of een getaand gezicht? In kleur of zwart-wit? Een beeld of een compositie? Ruw of bewerkt? Alles kan, de enige voorwaarde is dat het beeld het CAG bereikt ten laatste op woensdag 11 september 2013.

Winnaars

De winnaars worden officieel bekend gemaakt op de vernissage op 27 september en krijgen na afloop van de expo hun ingekaderde beeld mee naar huis. De hoofdprijs is een waardebon van 100 euro. De drie beste ontvangen bovendien een exemplaar van de publicatie ‘Het Vlaamse platteland in de fifties’.

Meer informatie, het deelnameformulier en het reglement vind je op www.cagnet.be

Geplaatst in Oproepen.