Fier-gazet

Dat elke regio een schat aan erfgoed bezit, is alom geweten. Maar dat gemeentes ook bruisen van niet-tastbaar of immaterieel erfgoed is vaak nog een onontdekt gegeven. Deze gebruiken, kennis en praktijken met wortels in het verleden worden er dagdagelijks beleefd en gekoesterd. En vooral ook doorgegeven van de ene inwoner op de volgende. Voor deze rubriek van Heemkunde Vlaanderen en tapis plein zet een heemkundige of erfgoedvrijwilliger fier het immaterieel erfgoed in zijn eigen gemeente in de kijker. Leven en beleven met wortels in het verleden en een blik op de toekomst staan centraal. De Fier-gazet verschijnt als een onderdeel in ons tijdschrift Bladwijzer, maar alle verschenen exemplaren worden hier ook gebundeld op onze site, wegens de aparte focus op het immaterieel erfgoed.

Zin om zelf in deze rubriek te verschijnen? Mail naar daphne.maes@heemkunde-vlaanderen.be.

Reeds verschenen edities van de Fier-gazet:

Editie Halle

Editie Kortenbos