Fier-gazet: Heemkundige Kring Scilla vzw

Dat er lokaal een schat aan erfgoed in alle maten en soorten aanwezig is, is alom geweten. Maar dat gemeentes ook bruisen van niet-tastbaar erfgoed is vaak nog een onontdekt gegeven. Of het nu gaat om achter de schermen of lokaal gemeengoed: gebruiken, kennis en praktijken met wortels in het verleden worden dagdagelijks gekoesterd en doorgegeven van de ene inwoner op de volgende.

Tweemaandelijks gaat een heemkundige op onderzoek uit in zijn eigen gemeente aan de hand van een 10-tal vragen. Leven en beleven met wortels in het verleden en een blik op de toekomst staan centraal. Welk immaterieel erfgoed leeft er in jouw gemeente en wat betekent dat voor de lokale erfgoedwerkers? Laat je inspireren!

DEZE EDITIE: Heemkundige Kring Scilla vzw

Lees het artikel (pdf)

Geplaatst in Bladwijzer - Fier-gazet.