Fier-gazet: Arendonk

Dat elke regio een schat aan erfgoed bezit, is alom geweten. Maar dat gemeentes ook bruisen van niet-tastbaar of immaterieel erfgoed is vaak nog een onontdekt gegeven. Deze gebruiken, kennis en praktijken met wortels in het verleden worden er dagdagelijks beleefd en gekoesterd. En vooral ook doorgegeven van de ene inwoner op de volgende.

Traditioneel zet een heemkundige of erfgoedvrijwilliger in deze rubriek fier het immaterieel erfgoed in zijn eigen gemeente in de kijker. Voor deze zomereditie gaven we de fakkel door aan twee traditiespotters van #IKSCHRIJFGESCHIEDENIS.

#IKSCHRIJFGESCHIEDENIS brengt levende tradities en technieken in beeld. Met onbevangen blik trokken de traditiespotters richting Arendonk. Welke tradities en technieken konden ze er op één dag spotten? Welke leven er volgens de Arendonkenaren en wie beleeft ze? Locatie van de dag: de jaarlijkse Oogstfeesten!

Lees het artikel (pdf)

Geplaatst in Bladwijzer - Fier-gazet.