Erfgoeddagprogramma in teken van rituelen staat online

Op zondag 24 april zwaaien meer dan 529 erfgoedinstellingen en verenigingen hun deuren open voor Erfgoeddag. Samen presenteren ze een veelkleurige waaier van 700 gratis activiteiten rond het thema Rituelen.

Het volledige programma vind je op www.erfgoeddag.be. Nieuw dit jaar is dat je het programma kan bekijken dankzij de gratis Erfgoedapp die je kan downloaden via www.erfgoedapp.be.

Rituelen zijn van alle tijden en overal ter wereld duiken ze op. Iedereen kent ze ook en koestert er wel een paar, hoogstpersoonlijke of publieke. Ons leven zit boordevol met kleine en grote rituelen en handelingen die we van onze (voor)ouders hebben geleerd.

Fotowedstrijd #mijnritueel #erfgoeddag

Welk ritueel heeft een speciale betekenis voor u? Van welk ritueel vindt u het jammer dat het is verdwenen? Breng zelf het ritueel in beeld – u mag zelf ook op de foto staan – en win een verwenpakket van RITUALS. Hoe doet u dit precies?
1. Maak een foto van een ritueel waaraan u veel waarde hecht en schrijf er kort bij waarom. U mag zelf ook op de foto staan
2. Post de foto tot en met zondag 17 april op de Facebookpagina van Erfgoeddag of via Instagram met #mijnritueel en #erfgoeddag
3. Fotografen Lieve Blancquaert en Artur Eranosian vormen de jury en maken de winnaars bekend tijdens Erfgoeddag

Meer informatie vind je op de website van FARO en op www.erfgoeddag.be