Erfgoeddag trekt 250.000 deelnemers over heel Vlaanderen

De veertiende editie van Erfgoeddag was opnieuw een succes met meer dan 500 organisaties, 700 gratis activiteiten en 250.000 deelnemers.

Het thema ‘Grenzeloos’ werd niet toevallig gekozen. Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat België met Marokko en Turkije akkoorden sloot over de arbeidsmigratie. Bij Erfgoeddag stond deze herdenking centraal. Bezoekers kregen de kans om kennis te maken met deze gemeenschappen en hun migratieverleden.

Ook de cultureel-erfgoedorganisaties verlegden hun grenzen. Musea, archieven en bibliotheken gaven de bezoekers een blik achter de schermen. Daarnaast zette Erfgoeddag ook de geschiedenis van het toerisme, het circus- en kermiserfgoed, de evolutie in de cartografie en de vele spannende smokkel- en douaneverhalen in de kijker.

Tijd-Schrift

Gebeten door ‘grenzen’ na de recente succesvolle editie van Erfgoeddag? Het in april 2014 verschenen nummer van Tijd-Schrift. Heemkunde en lokaal-erfgoedpraktijk in Vlaanderen, staat helemaal in hetzelfde thema. Ideaal dus om je verder te verdiepen en nieuwe horizonten te verkennen.

Volgend jaar vindt Erfgoeddag plaats op zondag 19 april met als thema ‘Erf’.

Erfgoeddag is een initiatief van FARO, Vlaams Steunpunt voor cultureel erfgoed vzw in samenwerking met de erfgoedgemeenschappen in Vlaanderen en Brussel.

Geplaatst in Evenementen.