Drie nieuwe gezichten in jury Ambassadeur Heemkunde Vandaag

De jury die beslist over de keuze van de tweede ‘Ambassadeur Heemkunde Vandaag’ verwelkomt dit jaar drie nieuwe leden. In de eerste plaats krijgt Bert De Smet, de winnaar van vorig jaar, dit jaar een zitje in de jury. Daarnaast vervangen Peter Peene (Davidsfonds) en Floortje Vantomme (tapis plein) dit jaar Jeroen Sleurs en Jorijn Neyrinck. Heemkunde Vlaanderen bedankt deze laatsten hartelijk voor hun inspanningen tijdens de afgelopen editie.

Volgende de tien afgevaardigden uit de heemkundige gemeenschap, het erfgoedveld, de academische wereld, de creatieve en socio-culturele sector zullen zich in de loop van juni over de kandidaten buigen: Hilde Cuyt (Erfgoedcel CO7), Bert De Smet (Ambassadeur Heemkunde Vandaag 2014), Bruno De Wever (Instituut voor Publieksgeschiedenis-UGent), Fons Dierickx (Heemkunde Vlaanderen), Marc Jacobs (FARO. Vlaamse steunpunt voor cultureel erfgoed), Filip Hooghe (Vereniging voor Heemkunde in Klein-Brabant), Peter Peene (Davidsfonds), Nele Provoost (Heemkunde Vlaanderen), Jan Seurinck (Flanders DC) en Floortje Vantomme (tapis plein. Expertisecentrum voor erfgoedparticipatie).

Nomineer jouw kandidaat!

Ken jij een vrijwilliger, vrijwilligersvereniging of een actie met/voor/door vrijwilligers die recent heemkunde op een positieve en eigentijdse manier bij een breed (nieuw) publiek heeft gebracht? Laat het ons weten! Wie weet wordt deze persoon of vereniging onze ‘Ambassadeur Heemkunde Vandaag’. Met deze titel wil Heemkunde Vlaanderen immers innovatieve methodes, originele projecten, inspirerende ideeën, maar ook begeesterende figuren/verenigingen uit het heemkundig veld in de kijker plaatsen. Op die manier hoopt Heemkunde Vlaanderen een  hedendaagse beeldvorming van heemkunde bij het brede publiek te stimuleren.

Kandidaten voordragen kan tot en met 31 mei 2015. Meer informatie over de prijs en de procedure vind je hier. Op zaterdag 14 november 2015 (Heemkunde Actueel) weten we wie één jaar lang het ambassadeurschap voor hedendaagse heemkunde in Vlaanderen zal waarnemen.

Geplaatst in Werking.