Doe mee met Internationale dag van het Vrijwilligerswerk op 5 december

Op maandag 5 december vindt de Internationale dag van het Vrijwilligerswerk plaats. Een goede gelegenheid om de vele vrijwilligers van je erfgoedvereniging nog eens extra in de bloemetjes te zetten!

Het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk verzamelt die dag zoveel mogelijk acties die vrijwilligerswerk ondersteunen en promoten. Er zijn verschillende manieren waarop je de vrijwilligers kan bedanken en van je laten horen.

Doe je dus iets om de vrijwilligers te bedanken in je museum, archief, erfgoedcel, vereniging of erfgoedbibliotheek? Laat het dan zeker weten op 5 december!

• Op de website van het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk kan je gratis promomateriaal downloaden om vrijwilligers te bedanken via je website, nieuwsbrief of sociale media.
  • Gebruik op sociale media de hashtag #IVD2016, zo worden je berichten snel opgemerkt.
  • Doe mee met de selfie-actie: download de poster op de website, knip hem uit en ga ermee op de foto. Bezorg die vervolgens aan het VSVW, waardoor je in een galerij terecht komt met enkele prominente figuren.
  • Neem deel aan het Facebookevent om op de hoogte te blijven. Je kan daar ook initiatieven en selfies posten.

Ben je geprikkeld door deze internationale dag van het Vrijwilligerswerk en wil je een boost geven aan je vrijwilligerswerking? Download dan gratis onze twee brochures ‘ABC van het Vrijwilligerswerk in de erfgoedsector’ en ‘De vijf V’s van het Vrijwilligersbeleid. Stappenplan voor een succesvolle vrijwilligerswerking in je erfgoedorganisatie’ of bestel ze via onze website.

Geplaatst in Evenementen.