Doe mee met de internationale dag voor het vrijwilligerswerk

Op zaterdag 5 december vindt de Internationale dag van het Vrijwilligerswerk plaats. Vergeet ook zeker niet de vrijwilligers van jouw vereniging extra in de bloemetjes te zetten, dat zullen ze zeker waarderen! Het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk zal op die dag zoveel mogelijk acties verzamelen die vrijwilligerswerk ondersteunen en promoten. Daar kan je zelf ook aan meewerken op een speciale blogspot.

Doe mee!

Doe je iets om de vrijwilligers te bedanken in je museum, archief, erfgoedcel, vereniging of erfgoedbibliotheek? Laat het dan weten! Je kan op verschillende manieren meewerken om je vrijwilligers te bedanken. Hoe dat kan lees je op www.internationaledagvrijwilligerswerk.be. Je vindt er ook digitale postkaarten en inspiratie om mee aan de slag te gaan.

Omdat de Internationale Dag dit jaar op een zaterdag valt, zal het hoogtepunt van het bloggen op 4 december plaatsvinden. Maar je kan de hele week teksten, foto’s en dankjewels aan je vrijwilligers posten op de website. Ook FARO, het Vlaams Steunpunt voor Cultureel Erfgoed, zal deelnemen aan de actie. Zij zullen in de eerste week van december een aantal blogberichten insturen om het belang van het vrijwilligerswerk voor de cultureel-erfgoedsector onder de aandacht te brengen.

Bedankt vrijwilliger!

Geplaatst in Internationaal, Ondersteuning.