Documentatie vormingsreeks sociale media online beschikbaar

De voorbije weken vonden, verspreid over heel Vlaanderen, zes praktische workshops rond het gebruik van sociale media voor erfgoedverenigingen plaats. De vormingsreeks ‘Get Started. Aan de slag met sociale media’ was een initiatief van Erfgoeddag, Open Monumentendag, Davidsfonds Evenementen, Forum voor Erfgoedverenigingen vzw en Heemkunde Vlaanderen. De documentatie bij deze vormingsreeks is nu ook online beschikbaar.

De workshops waren bedoeld voor verenigingen die hun (erfgoed)activiteiten wilden promoten met sociale media, maar nog wat hulp nodig hadden om de eerste stapjes te zetten. Na een korte, theoretische inleiding gingen de deelnemers zelf aan de slag op de computer. Ze maakten een eenvoudige blog aan en publiceerden er een aankondiging van een eigen erfgoedactiviteit. Op Facebook werd vervolgens een aantrekkelijke ‘fan-pagina’ voor de vereniging opgezet, en als afsluiter kregen de deelnemers nog een korte kennismaking met de wondere wereld van Twitter.

Het opzetten van een blog (op wordpress.com), een Facebook-pagina en een Twitter-account, wordt stap voor stap beschreven in deze handleiding (pdf). Hieronder vind je ook de presentatie die werd gebruikt tijdens de workshop. Ten slotte verwijzen we nog graag naar het artikel ‘Sociale media: een inleiding voor heemkringen’ (pdf), dat vorig jaar in Bladwijzer verscheen.

Geplaatst in Vorming.