Digitaliseren van audiocassettes

Dit toestel zet de analoge audio om in digitale bestanden: ideaal dus om geluidsfragmenten te archiveren en makkelijk raadpleegbaar te maken. Audiofragmenten kunnen worden omgezet in digitale bestanden in wav-formaat, geschikt om het te archiveren, bijvoorbeeld op een externe harde schijf. Het is ook mogelijk audiofragmenten om te zetten in raadplegingskopieën in mp3-formaat. De audio kan dan makkelijk beluisterd worden op de pc, op cd, op dvd, …

De nodige software is gemakkelijk te gebruiken en wordt met het toestel meegeleverd. Toch is het ook aan te raden het gratis softwareprogramma Audacity te downloaden. Dit is te downloaden via de link http://audacity.sourceforge.net/download/.
De correcte werking van het toestel en de software wordt u uitgelegd wanneer u het komt ontlenen.

Uitleenreglement:

1. Geef op voorhand aan hoe lang je het toestel wil uitlenen. De maximumtermijn is één maand.
  2. Kom het toestel zelf ophalen. Wij leggen je dan meteen de werking uit.
  3. Draag zorg voor het toestel. We vertrouwen op een correcte behandeling van de apparatuur en een waarborg van 50 euro.
  4. Bij het uitlenen onderteken je een contractje waarop je gegevens, de waarborg en de duur van de uitleenperiode worden genoteerd.

Iets voor jou? Neem dan contact op met Hendrik Vandeginste (015/20.51.74 of hendrik.vandeginste@heemkunde-vlaanderen.be).Heemkunde Vlaanderen kan u helpen bij het digitaliseren van uw oude audiocassettes. We beschikken over een toestel, de ION Tape Express, dat op eenvoudige manier te gebruiken is. Lokale erfgoedverenigingen kunnen dit toestel ontlenen bij Heemkunde Vlaanderen en zo waardevolle audiofragmenten op een correcte manier bewaren en ontsluiten voor de toekomst.

Geplaatst in Ondersteuning.