Dag van de Trage Weg op 20-21 oktober

Op 20 en 21 oktober 2012 organiseert Trage Wegen vzw weer het actieweekend ‘Dag van de Trage Weg’. Trage wegen bieden heel wat kansen: ze maken deel uit van ons cultuur-historisch patrimonium, ze vertellen een verhaal, ze zijn ideaal voor een erfgoedwandeling… Daarom moeten we ze koesteren. Dat doet Trage Wegen vzw samen met verenigingen en gemeentebesturen op de Dag van de Trage Weg. Naar aanleiding van haar 10de verjaardag zet de vereniging dit jaar in op 100 lokale acties. Daarvoor is ook jouw hulp nodig!

Trage Wegen?

Elk pad dat voornamelijk gebruikt wordt door zachte weggebruikers is een trage weg. Smal of breed, verhard of niet: op trage wegen voelen wandelaars en fietsers, planten en dieren, zich thuis. Trage wegen vertellen een verhaal. Al decennia lang vormen ze een netwerk tussen mensen en gehuchten. En toch zijn trage wegen bedreigd. Door te weinig onderhoud, inname of verharding. De trage wegen én hun verhalen verdwijnen. Op de Dag van de Trage Weg worden de trage wegen terug op de kaart gezet.

Doe mee!

Maak zelf het verschil en organiseer samen met je heemkundige kring of gemeente een activiteit op 20 of 21 oktober. Organiseer een erfgoedwandeling, vertel de geschiedenis van de trage wegen in je dorp, geef ze een historische naam…

Meer informatie of hulp nodig?

Je wil gerust iets doen, maar je weet niet goed hoe je dit alles op poten zet? Geen nood, vzw Trage Wegen helpt je. Surf naar www.dagvandetrageweg.be of mail naar info@dagvandetrageweg.be.

Geplaatst in Evenementen.