Dag van de Trage Weg op 19 en 20 oktober 2013

Op 19 en 20 oktober 2013 vindt de Dag van de Trage Weg plaats. Dit is een actieweekend voor iedereen die trage wegen belangrijk vindt. Verenigingen, besturen en buurtbewoners slaan de handen in elkaar om een actie rond trage wegen op te zetten in hun buurt.

De campagne heeft als doel trage wegen terug toegankelijk te maken en mensen te overtuigen van het belang van trage wegen. Want hoewel de nood aan trage wegen groot is, blijven ze bedreigd. Op de Dag van de Trage Weg wordt er samen met de deelnemers gehamerd op meer aandacht voor trage wegen.

Zet mee je schouders onder de Dag van de Trage Weg door samen met je buurt, vereniging of gemeentebestuur een actie in jouw gemeente te organiseren. Elke actie is welkom: groot- of kleinschalig, actief of informatief. Voorbeelden van acties zijn: een wandeling langs gekende en minder gekende trage wegen, een weg waar geen doorkomen meer aan is terug open maaien, een spel of opruimactie, een verhalentocht, enz.

Trage Wegen vzw helpt je op weg met affiches en flyers, een draaiboek ‘sleutel op de deur’ en voorbeelddocumenten. Wil je graag een actie organiseren, maar weet je niet goed hoe er aan te beginnen? Dan komt Trage Wegen vzw graag langs om je op weg te helpen. Je kan het actieweekend ook steunen door je aan te sluiten bij een van de vele lokale acties op 19 en 20 oktober 2013.

Je kan jouw actie voor de Dag van de Trage Weg editie 2013 nog registreren tot 6 oktober. Tot dan kan Trage Wegen vzw je nog promotiemateriaal bezorgen en verschijnt jouw activiteit op www.dagvandetrageweg.be. Enkel activiteiten die ingeschreven zijn vóór 18 augustus kunnen nog opgenomen worden in de activiteitenfolder die later verspreid zal worden. Je inschrijven voor één van de acties kan tot enkele dagen voor 19 en 20 oktober 2013. Alle activiteiten verschijnen op deze website.

De Dag van de Trage Weg is een organisatie van Trage Wegen vzw in samenwerking met Heemkunde Vlaanderen, Aktivia, Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen, BOS+, Chirojeugd Vlaanderen, Gezinsbond, Grote Routepaden vzw, Jeugdbond voor Natuur en Milieu vzw, Natuurpunt, Pasar vzw en Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw.

Geplaatst in Evenementen.