Conceptnota rond vrijwilligerswerk goedgekeurd

Op vrijdag 26 februari heeft de Vlaamse regering een conceptnota over vrijwilligerswerk goedgekeurd. Met die nota wil men de coördinatie van vrijwilligerswerk verbeteren.

Daarmee hoopte de Vlaamse regering de duizenden vrijwilligers in Vlaanderen beter te ondersteunen. Door een gecoördineerde aanpak te ontwikkelen wil men zorgen voor een betere omgeving en ondersteuningsplatform voor vrijwilligers.

De Vlaamse minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, Sven Gatz, zei dat de conceptnota is goedgekeurd om met alle belanghebbenden, over alle beleidsterreinen heen en binnen alle overheidsniveaus een overlegstructuur op te starten. Het plan voor een verbetering van de coördinatie steunt op drie belangrijke punten die vrijwilligers zelf als problematisch beschouwen, namelijk informatie, hun statuut en de grote hoeveelheid aan regels waar ze zich aan moeten houden. Met het plan hoopt men die problematische zaken aan te pakken.

Als je geïnteresseerd bent in de conceptnota, kan je die hier downloaden.

Vernieuwde databank voor vacatures voor vrijwilligerswerk

De vernieuwde vacaturedatabank www.vrijwilligerswerk.be werd op 4 maart gelanceerd door minister Jo Vandeurzen. De website bestaat al sinds 2001 en heeft als doel vrijwilligers en organisaties met elkaar in contact te brengen. Men besloot dat het tijd was voor een vernieuwing en het resultaat daarvan kan je terugvinden op bovenstaande link.

Ook erfgoedorganisaties kunnen natuurlijk vacatures voor vrijwilligers plaatsen op de website. De vacaturebank bereikt zo’n 30.000 unieke bezoekers per maand. Vrijwilligers vinden er naast duizenden zoekertjes ook basisinformatie en tips over vrijwilligerswerk. Ga dus zeker eens een kijkje nemen!

Bron: Faronet

Geplaatst in Beleid.