Civil Society and Heritage 2010

Op 5 en 6 juli organiseerde Heemkunde Vlaanderen, samen met FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, het Forum voor Erfgoedverenigingen en het Erfgoedcentrum Lamot de conferentie ‘Civil Society and Heritage’. De conferentie werd mogelijk gemaakt door de financiële steun van de Europese Commissie en de Vlaamse overheid. Vertegenwoordigers van erfgoedorganisaties uit heel Europa ontmoetten elkaar tijdens deze tweedaagse conferentie om te discussiëren over erfgoedzorg en actief burgerschap. Tijdens de interactieve sessies werd gewerkt aan een verklaring over de rol van vrijwilligers in de erfgoedsector. Deze tekst zal de komende weken worden uitgewerkt. Tijdens het plenaire gedeelte stonden ook enkele interessante presentaties op het programma. De slides van deze lezingen vind je hieronder.

Geplaatst in Internationaal.