Auteursrecht voor lokale erfgoedverenigingen

Welke afbeeldingen mag je publiceren in een tijdschrift? En aan wie moet je toestemming vragen bij het tonen van beeldmateriaal op een website of tentoonstelling? Mogen alle beelden die op het internet ter beschikking zijn zomaar vrij gebruikt worden? En hoe zit het met foto’s die je zelf genomen hebt? Daarover kan je toch volledig zelf beslissen? Worstel jij ook dikwijls met deze vragen? Dan ben je zeker niet alleen.

Het auteursrecht is een complexe materie, waarmee allerlei naburige rechten verweven zijn. Voor lokale erfgoedvrijwilligers is het vaak moeilijk om het bos door de bomen te zien. Daarom organiseert Heemkunde Vlaanderen in samenwerking met lokale heemkundige kringen vanaf dit voorjaar een vormingsavond rond auteursrecht. Jurist Joris Deene doet in deze cursus de basisprincipes van het auteursrecht op een begrijpelijke manier uit de doeken. De meest voorkomende problemen van lokale erfgoedverenigingen staan hierbij centraal.

Locaties en data? De vormingsavond vindt telkens plaats van 19u tot 21u.

Dit voorjaar wordt de cursus georganiseerd in Oost- en West-Vlaanderen. Later volgen de andere provincies.

• Sint-Martens-Latem, woensdag 19 februari 2014  i.s.m. Heemkring Scheldeveld, Brouwerijschuur, Dorp 24, Sint-Martens-Latem)
  • Wevelgem, woensdag 2 april 2014 i.s.m. Heemkring Wibilinga (Cafetaria CC Guldenberg, Acaciastraat 1, Wevelgem)

Inschrijven? De vorming is gratis , maar inschrijven is verplicht. Het aantal plaatsen is beperkt, snel zijn is dus de boodschap. Voor meer informatie over deze vorming kan u terecht bij Nele Provoost op nele.provoost@heemkunde-vlaanderen.be of via 015/20.51.74

[contact-form-7 404 "Not Found"]