Auteursrecht en lokale erfgoedverenigingen

Welke afbeeldingen mag je publiceren in een tijdschrift? En aan wie moet je toestemming vragen bij het tonen van beeldmateriaal op een website of tentoonstelling? Mogen alle beelden die op het internet ter beschikking zijn zomaar vrij gebruikt worden? En hoe zit het met foto’s die je zelf genomen hebt? Daarover kan je toch volledig zelf beslissen? Worstel jij ook dikwijls met deze vragen? Dan ben je zeker niet alleen.

Het auteursrecht is een complexe materie, waarmee allerlei naburige rechten verweven zijn. Voor lokale erfgoedvrijwilligers is het vaak moeilijk om het bos door de bomen te zien. Daarom organiseert Heemkunde Vlaanderen in samenwerking met lokale heemkundige kringen vanaf dit voorjaar een vormingsavond rond auteursrecht. Jurist Joris Deene doet in deze cursus de basisprincipes van het auteursrecht op een begrijpelijke manier uit de doeken. De meest voorkomende problemen van lokale erfgoedverenigingen staan hierbij centraal. Dit voorjaar vond de cursus reeds plaats in Oost- en West-Vlaanderen. Later volgen nog de andere provincies.

Praktische informatie

De cursus vindt plaats op woensdag 3 december van 19u tot 21u bij Heemkring Het Molenijzer, Heuvel 41b, 2580 Putte. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht en kan via onderstaand inschrijvingsformulier. Voor meer informatie kan je terecht bij Nele Provoost via nele.provoost@heemkunde-vlaanderen.be of 015 20 51 74.

Deze vorming is een organisatie van Heemkunde Vlaanderen i.s.m. Erfgoedcel Kempens Karakter en Heemkring Het Molenijzer.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Geplaatst in Vorming.