Auteursrecht en lokale erfgoedverenigingen

Welke afbeeldingen mag je publiceren in een tijdschrift? En aan wie moet je toestemming vragen bij het tonen van beeldmateriaal op een website of tentoonstelling? Mogen alle beelden die op het internet ter beschikking zijn zomaar vrij gebruikt worden? En hoe zit het met foto’s die je zelf genomen hebt? Daarover kan je toch volledig zelf beslissen? Worstel jij ook dikwijls met deze vragen? Dan ben je zeker niet alleen.

Het auteursrecht is een complexe materie, waarmee allerlei naburige rechten verweven zijn. Voor lokale erfgoedvrijwilligers is het vaak moeilijk om het bos door de bomen te zien. Daarom organiseert Heemkunde Vlaanderen in samenwerking met lokale heemkundige kringen vanaf dit voorjaar een vormingsavond rond auteursrecht. Jurist Joris Deene doet in deze cursus de basisprincipes van het auteursrecht op een begrijpelijke manier uit de doeken. De meest voorkomende problemen van lokale erfgoedverenigingen staan hierbij centraal.

De cursus vindt plaats telkens plaats van 19u tot 21u op

• woensdag 1 april 2015 in Herne (Raadzaal Gemeentehuis, Centrum 17, 1540 Herne), een organisatie van Heemkunde Vlaanderen en Erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei i.s.m. de cultuurraad Herne
  • woensdag 6 mei 2015 (Rijksarchief, Bampslaan 4, 3500 Hasselt), een organisatie van Heemkunde Vlaanderen en de provincie Limburg i.s.m. Rijksarchief Hasselt

Deelnemen kost 5 euro en inschrijven via onderstaand inschrijvingsformulier is verplicht. Na bevestiging van je inschrijving mag je het totale bedrag overschrijven op IBAN BE79 0682 2185 9033; BIC GKCCBEBB met als vermelding ‘vorming auteursrecht’.

Voor meer informatie kan je terecht bij Nele Provoost via nele.provoost@heemkunde-vlaanderen.be of 015 20 51 74.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Geplaatst in Vorming.