Archiefbank Vlaanderen zoekt sporterfgoed

Archiefbank Vlaanderen brengt momenteel al het sporterfgoed in Vlaanderen in kaart. Een immense klus om te klaren, maar erg belangrijk. Op die manier willen ze vermijden dat archieven en erfgoedcollecties van sportverenigingen en supporters in de container belanden.

Dit erfgoed is immers uniek en vormt de basis voor het reconstrueren van het verleden. Sinds kort schakelt Archiefbank vrijwilligers in om op zoek te gaan naar sporterfgoed in hun eigen regio. Zij nemen contact op met lokale sportverenigingen en gaan ter plaatse na wat er nog bewaard is uit het verleden. Het gevonden materiaal kan de basis vormen voor een mooi artikel in het tijdschrift van de heemkring of in de nieuwsbrief van Archiefbank.

Wil je zelf mee op zoek gaan naar sporterfgoed in jouw regio of wil je met de heemkring deelnemen aan het project? Wens je meer informatie? Neem dan contact op met Katrien Weyns, archiefconsulent van Archiefbank Vlaanderen via katrien.weyns@archiefbank.be of 016 32 35 44. Als vrijwilliger sta je er niet alleen voor. Archiefbank zorgt voor de nodige introductie, begeleiding en verzekering.

Geplaatst in Oproepen.