abc van de genealogie

In samenwerking met Familiekunde Vlaanderen en auteur Johan Roelstraete verscheen bij FARO een handig naslagwerk voor al wie zijn familiale erfgoed via een familiegeschiedenis wil onderzoeken, documenteren en beschikbaar stellen. Johan Roelstraete is een eminentie in de wereld van de Vlaamse en internationale genealogie en heraldiek en heeft reeds diverse toonaangevende publicaties met betrekking tot familiegeschiedenis op zijn naam. Het zopas verschenen abc van de genealogie (286 blz.) is een alfabetisch compendium waarin hij de kennis, eruditie en ervaring met betrekking tot alle aspecten van deze familiekunde die hij tijdens de voorbije decennia heeft opgedaan, nu in een overzichtelijk geheel toegankelijk maakt voor iedereen.

De methodieken van familiegeschiedenis, genealogie en heraldiek komen van pas om sporen uit het familiale verleden op een gerichte en geordende manier te verzamelen, te documenteren, te bewaren en te delen. Met dit abc van de genealogie maakt Johan Roelstraete zijn opgebouwde kennis nu in een handig en tegelijk erg volledig compendium en naslagwerk beschikbaar voor iedereen. Zowel de beginnende leek als de gevorderde genealoog vinden daarin op een toegankelijke en accurate wijze informatie over honderden termen (historische zoals ‘leendenombrement’, maar ook hedendaagse zoals ‘mitochondriaal DNA’), uitleg bij beschikbare bronnen en hun bewaarplaats, webadressen van genealogische organisaties over heel de wereld en zeer uitvoerige verwijzingen naar beschikbare literatuur en websites.

Voor elke vraag die bij het werken aan een familiegeschiedenis kan opduiken, biedt dit abc van de genealogie een helder en accuraat antwoord en een praktische verwijzing naar achterliggende bronnen en verdiepende informatie.

Het abc van de genealogie kost 20 euro (excl. verzendkosten) en kan zowel bij Familiekunde Vlaanderen (fv.administratie@telenet.be) als bij FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Publicaties.