6de Forum voor figurentheater

Op (Paas)maandag 9 april 2012 presenteert Het Firmament al voor de zesde keer het Forum voor figurentheater. Deze studie- en ontmoetingsdag vindt plaats in Congres- en Erfgoedcentrum Lamot in Mechelen. Lezingen, presentaties, interviews en acts schetsen een actueel en levendig beeld van het bruisende figurentheaterlandschap. Dit jaar wordt de dag helemaal op maat van de amateurpoppenspeler gesneden. Je ontmoet er dan ook mensen die jouw passie voor figurentheater delen. Praat bij met collega’s en leg nieuwe contacten. Of kom gewoon uit interesse je licht opsteken en neem een verfrissend plonsbad in het figurentheater en al zijn aspecten.

10:00 Welkom! Maarten De Pourcq (Het Firmament) en Lot Van Uffel (OPENDOEK)

10:30 In gesprek met Misjel Vermeiren
De zoon van Albert Vermeiren vertelt over Poppentheater Nele uit Gent. Poppen uit de rijke collectie, uitzonderlijk beeldmateriaal en ingenieuze special effects vormen de kers op de taart.

11:45 Netwerkmoment

14:00 Keuzesessies

1A. Werken met vrijwilligers – Anita Caals (FARO)
Het antwoord op belangrijke knelpunten en vragen over het aantrekken, begeleiden en motiveren van vrijwilligers in je gezelschap.

1B. Zorgen voor morgen – Rob Bartholomees (Heemkunde Vlaanderen)
Hoe bewaar en beheer je je poppencollectie voor de toekomst?

2A. Klinkt het niet, dan botst het! – Johan Van Compernolle (docent podiumtechnieken en freelancer geluidstechniek)
Handige tips over audio en klankmontages. Het geluid van je voorstelling zal nooit meer hetzelfde zijn!

2B. Ateljee Poupée – Dirk De Strooper (ex-Theater Taptoe)
Welke verschillende materialen kan je zoal gebruiken om poppen mee te maken? Waar zijn ze te koop en wat zijn de kwaliteiten en beperkingen van deze materialen?

17:00 Receptie – Poppentheater Pierewiet met De Rode Loper

Het volledige programma en een inschrijvingsformulier vind je op hetfirmament.be

Geplaatst in Studiedagen.