240.000 deelnemers aan Erfgoeddag

Erfgoeddag 2012 was een groot succes. Dat meldt FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, de organisator van het evenement. Verspreid over heel Vlaanderen en Brussel namen gisteren zo’n 240.000 mensen deel aan om en bij de 800 gratis activiteiten. Dit cijfer evenaart de piek van de vorige editie.

Het aanbod van musea, archieven, erfgoedbibliotheken, heemkundige kringen, cultuurdiensten, brandweerkorpsen en tal van andere spelers spitste zich toe op ‘Helden’, een thema dat het publiek duidelijk aansprak. Maar… wat maakt een held tot een held? Wie beslist over dat heldendom? En zijn er ook helden die van hun voetstuk vallen? Waarom zijn er toch zo bitter weinig (bekende) heldinnen? Dit zijn vragen die vandaag meermaals gesteld werden. Erfgoeddag voedt zo, als toonmoment van de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen en Brussel, mee de reflectie over maatschappelijk relevante thema’s.

Volgend jaar zal Erfgoeddag plaatsvinden op zondag 21 april 2013. Deze 13de editie zal in het teken staan van het thema ‘Stop de tijd!’ Het zwaartepunt van die editie komt te liggen op het (vaak onzichtbare) werk achter de schermen: behoud en beheer. Erfgoedwerkers proberen door hun inzet de immer knagende tand des tijds zo goed en zo kwaad mogelijk een halt toe te roepen.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.