100 jaar scouts in Leuven!

In 2013 viert Scouts en Gidsen Sint-Michiel of Hardis de Saint-Michel, zijn 100ste verjaardag. Erfgoedcel Leuven en het Scouts en Gidsen Museum willen dit feest aangrijpen om deze verjaardag in de kijker te zetten met een tentoonstelling. Daarvoor zijn ze op zoek naar verhalen en getuigen.

Was je zelf voor 1950 actief in een Leuvense scoutsbeweging en heb je hieraan nog levendige herinneringen? Ben je zelf bijzonder lang bij een Leuvense scoutsgroep actief geweest? Of ken je zo iemand die binnen jouw scoutsbeweging een belangrijke rol heeft gespeeld?

Ook beeld- en ander archiefmateriaal komt van pas. Bewaar je zelf nog foto’s, filmpjes of ander materiaal over je vroegere scoutstijd in Leuven? Of ken je een verwoede verzamelaar van scoutsattributen? De organisatoren zijn in het bijzonder op zoek naar:

• Filmmateriaal van voor 1985
  • Oude foto’s en foto-albums
  • Materiaal over Leuvense scoutsbewegingen tijdens WOI en WOII
  • Oude uniformen, dassen en kentekens van scoutsgroepen in Leuven
  • Foto’s van Leuvense scouts in actie op locaties in de stad: van bijvoorbeeld scoutsevenementen in of optochten door de stad, van spelactiviteiten op Leuvense pleinen of in Leuvense bossen en parken, …
  • Foto’s van Leuvense scoutslokalen, of -plekken

Informatie doorgeven kan via erfgoedcel@leuven.be of op 016/27.22.84.

“100 jaar scouts in Leuven” is een samenwerking tussen Erfgoedcel Leuven, Scouts en Gidsen Museum Leuven, jeugdcentrum Vleugel F,  Scouts en Gidsen Sint-Michiel, KADOC en Heemkunde Vlaanderen.

Geplaatst in Oproepen.